Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAJEDNIČKA AKCIJA POLICIJE I CARINE

VIDEO Opet uhićen Gojko Beus, 'kralj šverca cigareta', a u kamionu nađeno šest tona duhana

PUZ zapljena duhana
Foto: PUZ
1/4
20.07.2022.
u 11:29

Što se pak tiče Beusa, on je  za krijumčarenje cigareta i duhana u proteklih 30-ak godina višestruko i prijavljivan i osuđivan, a na stranicama crnih kronika pojavljivao se i jer ga se teretilo za prijevare, jer je netko na njega pucao...

Zaustavljeni kamion sa šest tona duhana, nađenih još 300 kilograma duhana, rezalica za duhan i oprema za pakiranje te uhićene četiri osobe, među kojima je i kako se neslužbeno doznaje  Gojko Beus (60), stari znanac policije kada je krijumčarene duhana i cigareta u pitanju, rezultat su  onog što je zagrebačka policija okvalificirala kao nedozvoljenu trgovinu.

Akciju su proveli u suradnji s Carinskom upravom - Sektorom za mobilne jedinice. Osim Beusa, kriminalističkim istraživanjem obuhvaćene su još tri osobe, 23-godišnji i 19-godišnji državljani Hrvatske i 62-godišnji državljanin Slovenije. Neslužbeno se doznaje da se radi o  Ivanu F.,  Antonu F. i Ivanu O.

Sumnjiče se za nedozvoljenu trgovinu duhanom, odnosno da su  nabavljali i preprodavali veće količine duhana. Policajci su prvo posumnjali da Ivan F. i Anton F. posjeduju stroj za rezanje i usitnjavanje duhana koji skrivaju u skladišnom prostoru na području Velike Gorice te da pomoću njega usitnjavaju duhan, a zatim ga pakiraju u vrećice u namjeri daljnje prodaje. Njih su dvojca  usitnjeni duhan dalje preprodavali, a sumnja se da su zajedno s Beusom  u inozemstvu kupovali veće količine duhana koje su planirali  teretnim vozilom prokrijumčariti u  Hrvatsku, a zatim u navedenom skladištu usitnjavati, pakirati i tako pripremiti za daljnju preprodaju.

 Sredinom srpnja u blizini spornog skladišta uočen je teretni automobil slovenskih oznaka i Mercedes zagrebačkih  oznaka.  Policajci koji su očito nadzirali skladište, zaustavili su vozila. Mercedesom je upravljao Beus, a kamionom iz kojeg  se osjetio intenzivan miris duhana upravljao je slovenski državljanin Ivan O.  Vozila i prostori su pretraženi, a u kamionu su nađene 42 kartonske kutije sa 6400 kilograma duhana koji nije prijavljen Trošarinskom uredu carinske uprave.

Foto: PUZ

Nadalje je utvrđeno da je vozač posjedovao nevjerodostojnu tovarnu dokumentaciju prevožene robe to jest da dokumentacija ne odgovara stvarnom teretu. Pretragom skladišta pak nađena je  rezalica za duhan, dvije vage i preko 300 kilograma duhana pakiranog u više vreća i kutija te 162 paketića ispunjene s po 50 grama sitno rezanog duhana. Duhan je oduzet, a  četvorka je uhićena te im vjerojatno slijedi i dovođenje pred suca istrage radi određivanja istražnog zatvora.

Što se pak tiče Beusa, on je  za krijumčarenje cigareta i duhana u proteklih 30-ak godina višestruko i prijavljivan i osuđivan, a na stranicama crnih kronika pojavljivao se i jer ga se teretilo za prijevare, jer je netko na njega pucao... Zbog krijumčarenja duhana i cigareta zaradio je i nadimak " kralj šverca cigareta", a  državljanin je i Hrvatske i BiH.

Ključne riječi

Komentara 1

TI
Tinček
12:32 20.07.2022.

Malo poduzetnišvo koje godinama sputava policija. Taman kad im krene opet im sve oduzmu. Kako čovjek da zaradi, država na svaki način uzima veći dio. I to je slobodno tržište? Bah.. Nek se javi na socijalno i razvozi glomazni otpadd po prirodi. To mu još nitko ne bude zabranil.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije